Terug naar Nieuws

Groeten & Ontmoeten

Gepubliceerd op:
Groeten & Ontmoeten

Op initiatief van Marjan Dijk, beheerder van 't Loughoes in Eelde, werd woensdag 22 mei de eerste Groeten & Ontmoeten georganiseerd. Een middag waar dorpsgenoten samen komen om van een gezamenlijke lunch te genieten. Marjan wil invulling geven aan de behoefte in het dorp om mensen samen te brengen. Met het motto 'Samen eten verbindt' was de eerste editie een succes.

Twintig nieuwsgierige gasten namen deel aan de gezamenlijke lunch. Gelukkig stond Marjan er niet alleen voor. Acht enthousiaste vrijwilligers en onze buurtwerker Yvette Hovenkamp hielpen mee in de organisatie.

De voorbereidingen begonnen al met het samenstellen van de lunch. Op de dag zelf werd het eten bereid en uitgeserveerd. Ondertussen werd er veel bijgepraat. Zo kwamen diverse gasten oude buren van vroeger tegen. Op tafel lagen gesprekskaartjes om originele vragen aan elkaar te stellen.

Het gesprek viel maar een paar momenten stil: de gasten waren dan aan het genieten van de heerlijke lentelunch. Vooraf een kervelsoep met focaccia brood en makreeldip. Het hoofdgerecht was een lentesalade, spinaziequiche en een aspergetaart. Als nagerecht werd appelcompote met een bolletje ijs geserveerd. De gasten vonden de lunch een verrassing, luxe en het belangrijkste: erg lekker!

Het succes van de eerste editie smaakt naar meer. Maandelijks wordt er op de woensdagmiddag een lunch verzorgd in ’t Loughoes in Eelde. De eerstvolgende lunch wordt georganiseerd op woensdag 17 juli van 12.00 tot 14.00 uur.

De lunch is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan gezellig contact met anderen en een moment om even de deur uit te komen. Er kunnen 30 gasten deelnemen aan de lunch. Voor de kosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Opgeven kan bij Marjan Dijk: koster@dorpskerkeelde.nl of (050) 309 23 08.

Foto's

Bekijk ook

06-09-2024

Hét Compliment van Drenthe 2024

  Met Hét Compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers voor hun onmisbare bijdrage aan een mooier en socialer Drenthe. Hét Compliment is bedoeld voor vrijwilligers die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier samenwerken. De ontvangers k…
Lees meer
 
03-09-2024

Meer Bewegen voor Ouderen

Onder de naam ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ (MBvO) organiseert welzijnsorganisatie Neie Naober een sportaanbod voor senioren. Vanaf de eerste week van september starten 10 diverse beweegactiviteiten in de gemeente Tynaarlo. Geïnteresseerden kunnen in september gratis proeflessen volge…
Lees meer
 
02-09-2024

Steun The Zero Generation

Dit jaar doet Neie Naober mee met de Rabobank ClubSupport. En wel voor hét jaarlijkse alcoholvrije jongerenfeest in de gemeente Tynaarlo: The Zero Generation 2025. Leden van de Rabobank kunnen stemmen op ons project, waardoor we dan een substantieel bedrag van de bank ontvangen. Rabobank Ass…
Lees meer