Terug naar Nieuws

Meer Bewegen voor Ouderen

Gepubliceerd op:
Meer Bewegen voor Ouderen

Onder de naam ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ (MBvO) organiseert welzijnsorganisatie Neie Naober een sportaanbod voor senioren. Vanaf de eerste week van september starten 10 diverse beweegactiviteiten in de gemeente Tynaarlo. Geïnteresseerden kunnen in september gratis proeflessen volgen.

Gezond en fit oud worden willen we allemaal. Daarom is het van belang om gezond te eten en te leven, maar ook om te blijven bewegen! Want bewegen is gezond en samen met elkaar is het ook nog eens gezellig.

Neie Naober organiseert twee type beweeglessen: Sport & Spel 55+ en MBvO Gymnastiek. Na de les wordt er samen gezellig een kop koffie of thee met elkaar gedronken.

Sport & Spel 55+
Bij Sport & Spel 55+ worden lessen gegeven door middel van sport- en spelactiviteiten in groepsverband. Denk hierbij aan het beoefenen van circuittraining, gymnastiekoefeningen, (stuit)volleybal en tennis.

MBvO Gymnastiek
MBvO Gymnastiek bestaat uit beweeglessen gevuld met het uitvoeren van individuele oefeningen in groepsverband. Balanstraining is een belangrijk onderdeel. Bij deze beweegles wordt er gebruik gemaakt van een matje voor grondoefeningen. Ook is er MBvO gymnastiek op en rondom de stoel. De lessen zijn voor mensen met een scootmobiel en rollator toegankelijk.

Nieuwe docent gezocht
Voor een beweegles MBvO Gymnastiek wordt er een nieuwe beweegdocent gezocht. Het betreft de les op de dinsdag van 13.15 tot 14.15 in De Ludinge Zuidlaren. Heeft u interesse, ervaring en affiniteit om les te geven aan senioren dan kunt u contact opnemen via de onderstaande contactgegevens.

Gratis proeflessen in september
Als welkomsactie mogen geïnteresseerden in de maand september gratis proeflessen volgen. Voor een gratis proefles moet u zich vooraf aanmelden.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact op met de coördinator Yvette Hovenkamp: 06 – 588 201 90  of y.hovenkamp@neienaober.nl.

13-09-2024

Stichting Vier het Leven gastspreker Open Huiskamer Paterswolde

Maandag 23 september komt Stichting Vier het Leven als gastspreker langs bij de Open Huiskamer in Paterswolde. Elke maandagmiddag komen senioren uit Eelde-Paterswolde samen in Ons Dorpshuis. De Huiskamer is een gezellige bijeenkomst waar dorpsgenoten elkaar ontmoeten. Er is ruimte voor een praatje e…
Lees meer