Terug naar Nieuws

Stichting Vier het Leven gastspreker Open Huiskamer Paterswolde

Gepubliceerd op:
Stichting Vier het Leven gastspreker Open Huiskamer Paterswolde

Maandag 23 september komt Stichting Vier het Leven als gastspreker langs bij de Open Huiskamer in Paterswolde. Elke maandagmiddag komen senioren uit Eelde-Paterswolde samen in Ons Dorpshuis. De Huiskamer is een gezellige bijeenkomst waar dorpsgenoten elkaar ontmoeten. Er is ruimte voor een praatje en af en toe een bingo, spelletjesmiddag of eengastspreker voor de variatie.

Vier het Leven is een landelijke goede doelenorganisatie die al 20 jaar met behulp van ruim 2.000 vrijwilligers mensen op leeftijd mee uitneemt. Want niet voor elke cultuurliefhebber is het makkelijk om uit te gaan. Het alleen gaan, het regelen van tickets of van het vervoer is voor ouderen vaak een struikelblok.

Vier het Leven organiseert het hele jaar door compleet verzorgde culturele uitjes en regelt daarbij alles zodat de deelnemers zorgeloos kunnen genieten: het vervoer, zitplaatsen in de foyer, de entreekaarten, de drankjes worden voor hen geregeld. Samen uitgaan is gewoon veel gezelliger!

In regio Groningen heeft Vier het Leven een geweldig team van 39 enthousiaste vrijwilligers die ook allemaal cultureel geïnteresseerd zijn en graag uitgaan. Een vrijwilliger van Vier het Leven haalt maximaal drie ouderen thuis op, biedt waar nodig een helpende hand en houdt hen ook gezelschap tijdens de theatervoorstelling, film, het concert of museumbezoek. Van tevoren en tijdens de pauze drinken zij gezellig samen een drankje.

Ouderen in de regio Groningen kunnen dit najaar weer kiezen uit ruim 25 verschillende voorstellingen in onder andere De Stadsschouwburg, De Oosterpoort, Martiniplaza en Winsinghhof.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de Stichting Vier het Leven? Kom dan naar de Open Huiskamer op maandag 23 september van 14.30 tot 16.00 uur in Ons Dorpshuis te Paterswolde.

Foto's

Bekijk ook

17-09-2024

Spelmiddagen Senioren Tynaarlo

In de donkere wintertijd, is het goed om juist elkaar op te zoeken en samen onder genot van een drankje leuke gezelschapsspelletjes te spelen. De spelcommisie Spelmiddagen Senioren Tynaarlo heeft afgelopen winterseizoen deze gezellige middagen met veel plezier georganiseerd. Ook nu zijn er weer zeve…
Lees meer
 
11-09-2024

Jongerenwerkers Tynaarlo

Veilig opgroeien, dat gunnen we elk kind. Jezelf ontwikkelen staat in deze levensfase centraal, maar helaas gebeuren er soms dingen waardoor dit lastiger wordt. Ouders, verzorgers en school staan voor ze klaar, maar soms is er extra ondersteuning nodig. Neie Naober is er voor alle kinderen en jonger…
Lees meer
 
09-09-2024

Veerkracht-bijeenkomsten

Afgelopen voorjaar zijn we begonnen met Veerkracht-bijeenkomsten. Bij Veerkracht staat het echte gesprek, ontmoeting, herkenning, een luisterend oor en er voor elkaar zijn centraal. In een vijftal kleinschalige bijeenkomsten krijg je handvatten die je helpen om een goede balans (terug) te vinden of…
Lees meer